Pengikut

Ahad, 23 Oktober 2011

So malam ni..

Malam ni tak bt apa2.. tadi kawan ajak gi gim. 
Adoii.. 
Malas pulak, coz ptg tadi baru lepas.
Dah lar baru lepas makan byk.hahaha.. Bila tahun nak kurus ntah.
Hahaha.. 
Tapi mau hari2 bersenam beriadah la aku. TARGET 70kg. Azam ni.
Harap2 tercapai.

MAA Takaful Plan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
hari ini saya akan terang serba sedikit mengenai Takafulink. Kepada senior-senior MAA Takaful, jika ada salah silap saya dalam menerangkan semua ini harap dapat menegur dengan berilmiah okay?. saya orang baru belajar.

Baiklah! Apakah yang dikatakan MAA Takafulink itu? MAA Takafulink merupakan pelan takaful keluarga berkaitan perlaburan dalam mengatasi ketidakpastian risiko dan memaksimakan pulangan jumlah wang dalam masa yang sama kita mempunyai simpanan yang menguntungkan.

saya akan menghuraikan MAA Takafulink mengikut kefahaman saya.

apa itu MAA Takafulink : Prospek menyimpan sejumlah wang yang telah dipersetujui bersama kepada syarikat takaful iaitu MAA Takaful untuk dua (2) tujuan iaitu :

1) Perlindungan
2) Perlaburan

Hebatnya MAA Takafulink ini adalah disebabkan Plan ini adalah fleksibel dan komprehensif. Kita boleh memilih jumlah perlindungan asas (sum covered) yang diperlukan. MAA Takaful juga mempunyai Perlindungan Tambahan yang sempurna (compelete) berbanding syarikat insurans yang mungkin tidak mempunyai kelebihan ini. (pemegang polisi boleh rujuk polisi syarikat insurans/takaful anda kembali dan melihat apa yang yang anda dilindungi, kebanyakkan cuma melibatkan perlindungan asas iaitu meninggal+lumpuh+hilang upaya kekal)... Bagaimana jika anda mengalami sebarang kemalangan yang melibatkan patah/terseliuh yang dikatakan hilang upaya sementara?? Anda masih tidak mampu bekerja untuk suatu tempoh dan pada masa yang sama anda perlu membayar kereta+rumah+makanan+perubatan.Di MAA Takaful, kami mempunyai semua itu dan InsyaAllah, kami ada di waktu anda gembira atau duka. MAA Takafulink memberi perlindungan dari sekecil-kecil kemalangan hingga kemalangan yang besar.

Jika anda berpendapat bahawa menyimpan di Bank-bank biasa merupakan perkara bijak/utama, saya berpendapat berlawanan. Di bank-bank biasa, anda menyimpan menggunakan kaedah tradisional iaitu, simpan sikit, lama-lama jadi bukit bukan? IYA, itu memang betul tapi tanya kepada diri anda pekara ini :

1) Adakah anda begitu disiplin untuk tidak mengeluarkan simpanan anda itu?
2) Adakah anda boleh memberi jaminan bahawa anda akan terus sihat/tidak langsung sakit/tidak mempunyai risiko mati+lumpuh+hilang upaya kekal untuk menikmati hasil simpanan anda itu?
3) Bagaimana dengan simpanan yang anda kumpul sejak muda/mula jika ditakdirkan Allah, anda disahkan menghidapi penyakit kritikal? Anda semestinya terpaksa menggunakan simpanan anda untuk membiayai kos rawatan anda dan dengan itu impian anda untuk menikmati hasil simpanan anda akan berkecai.

TETAPI.....!!

dengan MAA Takafulink ini, anda sebenarnya menyediakan satu amaun yang diperlukan (contoh : Rm100k jika berlaku kematian+lumpuh+hilang upaya kekal), dan secara bulanan anda menyimpan sedikit demi sedikit...

JADI, KENAPA TIDAK BERIKAN KAMI PELUANG DAN RUANG UNTUK MEMBANTU ANDA 'MENYELAMATKAN' SIMPANAN JUGA IMPIAN ANDA ITU....

Dengan bulanan serendah RM50 sahaja, anda berpeluang menikmati apa yang orang lain mampu guna. Adalah diingatkan bahawa ini merupakan SIMPANAN+PERLINDUNGAN, maka dengan ini, anda menyimpan wang anda dan dalam masa yang sama, anda mempunyai perlindungan yang terbaik untuk anda dan keluarga anda.

janganlah berlengah lagi, risiko itu ibarat bayang-bayang kita, sentiasa berada dekat dengan kita, cuma masa sahaja yang menentukan. Hubungi saya untuk mendapatkan runding takaful~ 0172272767 atau email kepada fauzanclick@yahoo.com